městský dům

Řadový městský dům na hloubkové parcele. Hlavní fasáda do ulice Anežky České tříosá, šedá s bílými arch. prvky. Horizontální členění: pískovcový sokl přízemí, lizéna (plochá kordonová římsa) přerušovaná otvory přízemí, průběžné ploché parapetní římsy oken 1. a 2. p. a okosená korunní římsa spojená s atikou, tvořenou lichoběžným štítem ve středu a rovnými úseky mezi pilastry po stanách. Vertikální členění lizénami okraje fasády, na které navazuje systém vpadlých zrcadel a v nich umístěných oken v patře. Přízemí členěno třemi otvory - krajní pískovcové portály s lištou na okraji a segmentovými záklenky s nepůvodními výplněmi. Prostřední šestitabulkové okno ve vpadlé ploché šambráně. Okna pater šestitabulková v lizénových rámcích. Okna atiky téměř čtvercového tvaru s hnědě natřenými žaluziemi. Dvorní fasáda: dvoupatrová, světle modrá, pravidelně sedmiosá, nízký novodobý pískovcový soklík, okosená korunní římsa. Okna typu T osazena hladce, třetí osa zaslepena. V přízemí prolomena čtyři francouzská okna s dvoukřídlými dveřmi. Dvorek zadlážděn, u levé parcelní zdi odkrytá suterénní část původního můstku přes císařský náhon - lomové zdivo, dva oblouky. Půdní vestavba.