městský dům

Dvoupatrový zděný řadový dům hloubkové dispozice s eklektickou fasádou. Uliční průčelí je v patrech 4osé, v přízemí nepravidelně 3osé. Plochu přízemí pokrývá pásová rustika, sokl má kamenný obklad. Vstup umístěn ve 2. ose zleva, ostatní plochu přízemí vyplňují novodobé obdélné výkladce. Všechny otvory v přízemí mají hladké vpadlé orámování. Přízemí ukončuje profilovaná kordonová římsa. Obě vyšší patra člení po bocích nárožní plastická kvádrová armatura zakončená hladkým vlysem a mohutnou profilovanou římsou, která nese nízkou atiku členěnou pilířky. Čtveřice oken v obou patrech jsou sdružené a tvoří celistvý architektonický útvar. V prvním patře mají okna šambrány typu edikul s kanelovanými korintskými pilastry a průběžným kladím. To je zakončeno římsou, jež nese parapetní pás oken 2. p. s průběžnou parapetní římsou. Šambrány oken jsou profilované, se stylizovanými uchy. Okna jsou členěna do „T“, osazena v mělké špaletě. Barevnost hlavního průčelí: v přízemí oranžový nátěr, patro okrové s tmavějším tónem doplňků. Dvorní fasáda zcela zničena novými okny a břízolitovou omítkou, odstraněny i pavlače. Bývalá městská strúha zasypána (asi už v první pol. 20. st.), upravena na dvoreček. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krov novodobý.