městský dům

Dvoupatrový nepodsklepený zděný městský dům s obytnou úpravou podkroví v řadové zástavbě ulice, jehož zadní stranu vymezuje městská strúha. Sedlová střecha s hřebenem kolmo k ulici je zakončena atikovým patrem a stlačeným segmentovým štítem. Klasicistní úprava průčelí je symetricky řešená, barevné řešení nepůvodní, v kombinaci růžového podkladu a bílých článků. Přízemí pokrývá kvádrová rustika zakončená profilovanou římsou. 1. a 2. p. člení pilastry ve vysokém řádu, po stranách sdružené, se zjednodušenými patkami i hlavicemi zavázanými do mohutné profilované římsy. Atikové patro podkroví je členěné obdobně a zakončeno korunní římsou, nesoucí stlačený segmentový štít krytý prejzy. Okna v patrech v rytmu 2-1-2 jsou dvoukřídlá, šestitabulková, ve špaletě, doplněná štukovými šambránami (dle výkresu z r. 1923 i klenáky), ve štítě jsou pouze tři okna, z nichž střední je slepé. V přízemí v levé části jsou dvě sdružená šestitabulková okna ve špaletě, lemovaná šambránou s lištou. Vpravo obdélný vstup s novodobými dvoukřídlými vraty s dřevěnou výplňovou konstrukcí, opět v šambráně s lištou.