městský dům

Řadový dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele. Dvouosé uliční průčelí je v přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými otvory vstupů – pravý široký pískovcový s lištou na okraji a s dřevěnými krámskými dveřmi na mohutných závěsech s kováním patrně z konce 19. st. Levé štukové lištové ostění je užší a jsou v něm osazeny dvoukřídlé dveře vstupu do domu (historizující nápodoba rámových dveří). Přízemí je pokryto až po profilovanou kordonovou římsu pásovou rustikou. Okna prvního patra osazena na profilovanou parapetní římsu, pod nimi v parapetních výplních obdélná zrcadla doplněná festony s maskaronem uprostřed. Okenní výplně jsou dvoukřídlé šestitabulkové v ostěních s profilací na okraji. Nad okny na volutových konzolách spočívají masivní trojúhelné suprafenestry. Okna 2. p. na masivních hranolových parapetech ve spodní části s profilací mají shodné členění i ostění jako předchozí, ale mají přímou suprafenestru, doplněnou na okrajích v místě konzol zdobnými čtvercovými vlysy s motivem květu. Masivní profilovaná korunní římsa je kryta prejzy a nese atikový štít – ve středu trojúhelně vypjatý. Ve centru štítu je obdélné okno – dvoukřídlé – s profilovaným ostěním. Na okrajích fasády jsou v obou patrech kvádry štukového armování. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí.