městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele. Fasáda domu čp. 35 není nijak oddělena od čp. 37, se kterým tvoří od eklektické přestavby v roce 1878 dvojdům. K čp. 35 patří první tři okenní osy a k čp. 37 zbývající dvě (přičemž v krajní osy mají sdružená okna), popis zahrnuje fasádu jako celek. Pětiosá fasáda je v celé ploše členěna pásovou rustikou. Na krajích fasády mírně vystupují dva shodně pojednané rizality. Jejich nároží je rámováno kvádrovou rustikou, v přízemí výkladec obchodu, v patře sdružené okno na průběžné parapetní římse, s balustrovou parapetní výplní, rámované edikulou s plochými pilastry s vejcovcovými hlavicemi, plochým vlysem s profilovaným okrajem a segmentovou suprafenestrou s vejcovcem v profilaci. Okna 2. p. osazena na průběžnou parapetní profilovanou římsu, šestitabulková, v segmentových profilovaných šambránách s volutovým klenákem ve vrcholu. Rizality rámují střední část domu se třemi okenními osami - v přízemí prolomeny tři pravoúhlé otvory - dva výkladce po stranách a dveře uprostřed, rámovány hladkými pilastry. Okna 1. p. pravoúhlá v profilovaných šambránách s plochým parapetním vlysem a přímou profilovanou suprafenestrou na volutových konzolkách. Okna 2. p. v segmentově zaklenutých profilovaných šambránách s volutovým klenákem ve vrcholu záklenku. Všechny výplně šestitabulkové. Nad 2. p. probíhá profilovaná kordonová římsa, nad ní osazeny kruhové terče s profilací a rozetou ve středu (v ose oken). Korunní římsa zubořezová, vysoce plasticky vyvinutá s horní profilovanou částí. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím. Barva fasády žlutá s bílými architektonickými prvky. Zadní fasáda bílá s oranžovými architektonickými prvky, dvouosá - první osa se sdruženými okny, všechna okna šestitabulková zasazená do lištových ostění. Štít trojúhelný, prolomený dvěma okny. Dvorní fasáda dvouosá s otvory otevřenými do pavlače přístupné z čp. 35. Dvorek částečně zadlážděn. INT: pro REI nezpřístupněn.