městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele se čtyřosým průčelím do Pernštejnské ulice. Fasáda krémové barvy s bílými arch. doplňky. V přízemí prolomena v 1. a 3. ose okna – v lištových ostěních s vloženým vnitřním oblým profilem. Ve 2. a 4. ose v ostěních se shodnou profilací, ukončených na ploché římse, která je zároveň parapetní římsou sousedních oken, osazeny novodobé jednokřídlé dveře. Přízemí pokryto pásovou rustikou sahající pod profilovanou parapetní římsu oken prvního patra. Ta jsou dvoukřídlá, šestitabulková, osazená do ostění shodných s přízemními okny, doplněná volutovými listovými konzolami, které nesou trojúhelnou suprafenestru. V nadokenním vlysu jsou umístěny ovocně-květinové festony. Okna druhého patra jsou opět ve shodných ostěních, posazena na profilovanou parapetní římsu, nesenou pod okraji oken nevýraznými konzolkami v podobě obdélníku se třemi kapkami. Členění výplní také odpovídá prvnímu patru. Nad otvory jsou zasazeny profilované suprafenestry. Korunní římsa má deskový základ, pod ním zubořezový pás a v horní části profilaci. Nese trojúhelně vypjatý štít pokrytý rustikou a prolomený dvěma malými okénky v profilovaných ostěních s přímými suprafenestrami. Dvorní průčelí v přízemí tříosé, v prvním, druhém patře a ve štítu dvouosé. Okna dřevěná, dvoukřídlá, šestitabulková. Vstupní dveře v přízemí novodobé. Dvorní fasáda je opatřena hladkou omítkou s nátěrem v bílé barvě, nečleněná. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krytá bobrovkami.