hostinec

Přízemní zděná budova na půdoryse písmene L. Fasáda členěna nárožními pilastry s kordonovou římsou, okna se štukovými šambránami, sedlová a polovalbová střecha, krytá lepenkou. Východní hlavní průčelí se středovým trojúhelným vloženým štítem, v jeho přízemní ose jsou jednokřídlé vstupní dveře v kamenném ostění, v 1. patře ve dvou osách dvě dvoukřídlá dvojitá okna, dělená do 6 tabulek, nad nimi ve střední ose obdélné půdní okénko. Ve třech osách tohoto průčelí směrem k J byla pův. tři obdélná okna, nyní zazděná, ponechané pouze pův. žulové parapety. Hlavní štítové JV průčelí je v přízemí členěno 4 shodnými okny, dvoudílnými, dvoukřídlými, dělenými do 6 čtvercových polí, v 1. patře pak v 1. a 4. ose malým dvoudílným okénkem, v 2. a 3. ose dvoudílnými dvoukřídlými okny, členěnými do kříže, ve vrcholu štítu ve střední ose malé obd. okno členěné do kříže. Na toto průčelí navazuje podélná přízemní část, dělená čtyřmi obdélnými dvoukřídlými dvoudílnými okny, dělenými do kříže. Tatáž okna se nacházejí ve zvýšeném přízemí JZ štítového průčelí. V přízemí jsou ve dvou osách jednokřídlé dveře do užitkových prostor. Vlastní štít tohoto průčelí je svisle bedněný, dělený do dvou os obdélnými dvoukřídlými okny. Boční Z stěna je podezděna neotesanými kameny. Boční JZ stěna je v 1. patře členěna jedním menším obdélným oknem. Všechny stěny SZ štítové průčelí je na podezdívce z kamenných hrubě tesaných kvádříků, v přízemí je členěno okny ve 4 osách, v 1. patře pak okny ve 4 osách a v půdní úrovni okénkem ve střední ose. Okna tohoto štítu jsou naprosto shodná s okny protilehlého SV štítového průčelí. Všechna okna jsou podložena žulovými parapety.