městský dům

Řadový dvoupatrový městský dům na výrazně hloubkové parcele. Hlavní fasáda dvouosá, růžová s bílými arch. prvky. Okna typu T osazena do lištových šambrán s ušima ve všech rozích - vyosena, v 1. p. větší, dále od sebe. Přízemí s novodobým pravoúhlým výkladcem přes celou šíři fasády, zakončeno profilovanou kordonovou římsou krytou prejzy. Patra svázána průběžnými hladkými pilastry se stylizovanými volutovými hlavicemi, situovanými na okraji a ve středu fasády, které nesou profilovanou kordonovou římsu krytou prejzy. Zvlněný barokní štít členěn čtyřmi pilastry na tři pole - střední převýšené zakončeno stykem dvou volut v centru s mušlí a závěsem, v ploše prolomeno obdélné štítové okénko v lištovém ostění s ušima. Zadní fasáda zakončena trojúhelným štítem, dvouosá, pod opadávající omítkou patrné cihlové zdivo štítu a 2. p. Bez archit. členění, v 1. p. nepůvodní typové třídílné okno s novodobou mříží, ve 2. p. okna typu T, okno ve štítu obdélné výškové bez výplně. U východní parcelní stěny ze zadního průčelí vybíhá novodobý schodištní přístavek. Střecha sedlová, hřeben kolmý na průčelí, krovní konstrukce novodobá - 1938, krytina šablony na způsob eternitu. Dvorek zatravněn.