městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele, která je zakončena úsekem gotické hradby a hradebního valu. Do Perštýnského náměstí se obrací dvě okenní osy. Barva fasády bílý, tmavě červené arch. prvky. V přízemí prolomeny dva segmentově zaklenuté vstupní otvory – pravý s výkladcem kombinujícím dřevěný rám se skleněnými výplněmi, levý užší s jednokřídlými eklektickými dveřmi s původní mříží. Pod okny 1. p. profilovaná shora oplechovaná parapetní římsa, na ní pozdně gotická pískovcová ostění s přesekávanými profily. Okna 2. p. na profilovaných parapetech v terakotových ostěních s rozvilinami s kandelábry. Všechny okenní výplně šestitabulkové. Korunní římsa profilovaná, nese obloučkový štít s pěti obloučky (krajní a střední nižší), oddělenými hladkými pilastry s vysoce plastickými římsovými hlavicemi. Zadní průčelí - dvouosé, zakončené trojúhelným štítem nad profilovanou korunní římsou, prolomeným dvěma okny. Okna hladce zasazena do fasády, šestitabulková, ven otvíravá. Střecha sedlová se hřebenem kolmým na průčelí, krov nezpřístupněn.