městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkové parcele s tříosým uličním průčelím. Fasáda okrové barvy se smetanovým architektonickým dekorem je pokryta pásovou rustikou. Přízemí prolamují tři pravoúhlé otvory bez rámování – v 1. a 2. ose výkladec a vpravo vstup do chodby domu (oddělena prosklenou konstrukcí od prostoru kavárny vlevo za výkladci). Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa a nad ní jsou posazena plochá zrcadla parapetních výplní. Na ně nasedají profilované parapety a okna prvního patra – typu T, zasazena mezi kanelované pilastry s iónskými hlavicemi s profilovaným překladem a přímou suprafenestrou. Druhé patro odděluje profilovaná kordonová římsa, opět na ni navazují jednoduchá obdélná zrcadla oken 2. p., která jsou završena profilovanou parapetní římsou. Okna typu T osazena do lištových ostění s profilací na vnějším okraji a s ušima a plochým klenákem ve středu překladu. 2. p. zakončuje profilovaná kordonová římsa, plochý pás a navazující korunní římsa – masivní s bohatou profilací. Štít je ve spodní části rozdělen soklíky s římsovými hlavicemi a v horní doplněn nástavcem s volutovými křídly a segmentově zaklenutým okénkem ve středu. Vrchol štítu tvoří segmentově vyklenuté zakončení střední vystupující části nástavce. Na okraji štítu jsou osazeny pískovcové pylony (ve vrcholu dvě volná místa asi pro čučky – jeden pískovcový použit jako dekorace zahrady). Zadní průčelí se obrací do zatravněného dvorku zvýšeného v zadní části násypem k bývalé hradbě. Na pravé hraně parcely vybíhá dvorní křidélko. Dvorní fasáda dvouosá, s bílou omítkou, dvoukřídlými dřevěnými okny (v přízemí čtyřtabulkovými, v patrech dělenými do kříže). Fasáda zakončena masivní korunní římsou. Dvorek od sousedních parcel oddělen parcelními zdmi. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, propojena se sousedním čp. 61, krytá plechovými šablonami.