městský dům

Třípatrový dům na hloubkové parcele, obrácený do náměstí třemi okenními osami, fasáda má zašlou okrovou barvu s bílými detaily, je bohatě zdobená dekorativními motivy, na nárožích pater se štukovým armováním. Přízemí s pásovou rustikou prolomeno výkladcem spojeným se vchodem (výkladcová část na kamenném soklu), zakončeno kordonovou profilovanou římsou. Na římsu nasedají obdélné hlavice soklů hladkých pilastrů, svazujících 1. a 2. p. na krajích a mezi osami, zakončených stylizovanými hlavicemi s volutami a listy. Celá fasáda má shodná okna typu T se středním profilovaným sloupkem s volutovou hlavičkou, osazená do lištových šambrán s ušima s kapkami (v patrech uši na všech stranách šambrán). Liší se dekorem v suprafenestrách – v 1. p. hořící váza a na ni navazující akanty. 2. p. – v parapetní výplni vavřínové festony a na nich umístěné oválné medailony s hlavami, v suprafenestře festony, probíhající mezi pilastry a nad středem horní hrany šambrány velká váza s květinami, rámovaná po stranách zvířaty. Nad 2. p. probíhá profilovaná kordonová římsa, která se zalamuje kolem hlavic pilastrů, nasedají na ni krátké kanelované lizény, které mají v místě hlavice dekor s mušlí a festonem. Podokenní výplně oken 3. p. s pěti kapkami, nadokenní výplně přecházejí do pásu geometrického ornamentu z překrývajících se polokružnic. Následuje profilovaná korunní římsa, krytá shora prejzy a nad ní trojdílný štít s převýšenou střední částí a nižšími části, všechny zakončeny segmentově vypjatě, krajní ve vrcholu s bučky. Na krajích jednotlivých částí lizény. Nad korunní římsou pás geometrického dekoru. Krajní části štítu ve středu s festonem a oválným zrcadlem s profilovou bustou, střední část s oválným okénkem, završeným dekorem kytice. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, kryta IPOU. INT: pro REI nezpřístupněn.