městský dům

Dvoupatrový dům v řadové zástavbě jižní fronty náměstí. Fasáda smetanové barvy a arch. doplňky ve světle okrové, se obrací do náměstí třemi okenními osami. Přízemí prolamují dva otvory – mírně předstupující vchod do domu v levé krajní ose, polokruhově zaklenutý s bosovaným portálkem na kamenném soklu, s krajními bosami a klenákem s motivem diamantu. Vedle přes dvě osy široký výkladec, novodobá výplň, stlačený segmentový záklenek, kolem pásová bosáž. Nad bosáží probíhá hladký vlys, zakončený profilovanou kordonovou římsou, na kterou nasedají hladké podložené parapetní výplně oken 1. p. – ve střední ose navíc s vpadlým obdélným zrcadlem. Zalamovaná parapetní římsa, shora oplechovaná, nese okna 1. p. v profilovaných šambránách s ušima, podložených polopilastry s vejcovcovými hlavicemi, které jsou zakončeny segmentovými suprafenestrami s vloženým mušlovým dekorem. Okna typu T z počátku 20. století – s oblými profily a středovým polosloupkem s vydělenou hlavicí. Okna 2. p. v lištových šambránách se subtilní profilací na okraji, s ušima s kapkami a dalšími kapkami (řazenými po 4) na okrajích spodní části. V parapetní výplni mušle přecházející do rozvilin, v nadokenní výplni akroterie na dvou volutách s listovým dekorem do stran. Patra s pásovou rustikou. Nad 2. p. profilovaná kordonová římsa, nad ní plochý vlys a korunní římsa se zubořezem, deskou vysunutou na řadě kubických konzol a zakončující profilací. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá pálenými taškami.