městský dům

Dvoupatrový řadový dům se do náměstí obrací dvěma okenními osami. Fasáda žluté barvy, v přízemí opatřena pískovcovým soklem. V pravé ose přízemí v ploché šambráně dvoukřídlé dveře asi z pol. 19. stol. – vyskládané z diagonálních latí, s malým „prohlédacím“ okénkem s mřížkou, v levé ose šestitabulkové okno hladce ve fasádě. Nad přízemím profilovaná kordonová římsa. Okna 1. p. dvoukřídlá osmitabulková s pozdně gotických přetínavých ostěních s náběhy středových křížů. Okna 2. p. šestitabulková na profilovaných parapetech v raně renesančních terakotových ostěních s kandelábry a rozvilinami. Nad nevýraznou korunní římsou, krytou shora prejzy, pozdně barokní třídílný štít – střední část převýšená, zalomená do ztupené špice, střední části nižší zakončené volutami. Vertikální členění lizénami – u krajních dekor růžice, u lizén rámujících střední pole stylizovaná rokaj. Ve středu štítu těsně nad korunní římsou prolomeno obdélné šestitabulkové okénko. Zadní dvouosé průčelí zakončeno trojúhelným štítem, bílé s okrovými arch. detaily. V 1. p. šestitabulková okna v přetínavých pozdně gotických ostěních. Okna 2. p. šestitabulková v hladkých štukových šambránách. Nad 2. p. nevýrazná profilovaná korunní římsa. Štít prolomen dvěma úzkými okny do podkroví. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krytina bobrovky, půdní vestavba. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz evidenční list nemovité památky – ing. Novotná 1989.