městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele v zadní části s novodobými přístavky. Dvouosá fasáda do náměstí zelená s bílými arch. detaily. Přízemí na soklu s pískovcovým obkladem prolomeno v pravé ose malým čtvercovým okénkem bez rámování, v levé segmentově zaklenutým širokým stupem s lištovým ostěním a novodobými dvoukřídlými vraty, kvůli kterým je záklenek snížen do pravoúhlého tvaru. Nad přízemím jednoduchá kordonová římsa. Okna pater šestitabulková v šambránách se subtilní profilací okrajů. Pod profilovanou korunní římsou krytou prejzy vlys s hladkou lizénou a navazujícím geometrickým dekorem přetínajících se polovin kružnic, zakončených kapkami. Raně klasicistní štít dvouetážový – spodní část atiková, prolomená ve středu obdélným okénkem v lištové šambráně s festonem na soklu v místě klenáku, zakončená profilovanou římsou, na kterou navazuje segmentový stlačený nástavec s dekorací oválného vavřínového věnce a festonu kolem něj. Střecha sedlová, krytá bobrovkami.