městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkové parcele, do ulice Zelenobranské se dvěma okenními osami, smetanová barva fasády s tmavě červenými detaily. Přízemí otevřeno segmentově zaklenutým pískovcovým ostěním s profilací, které je roztaženo přes plochu celého přízemí – za ním jsou situovány vstupy do objektu. Okna v profilovaných štukových šambránách na jednoduchých parapetech. Ve 2. p. subtilnější šambrány, výplně typu T. Mezi 1. a 2. p. profilovaná kordonová římsa. Atika není oddělena od fasády, ve středu je prolomena malým oknem v lištovém ostění. Korunní římsa zakončující fasádu profilovaná, krytá prejzy. Zadní průčelí utilitárně upraveno. V jedné ose osazena novodobá několikadílná okna. Fasáda bílá, štít trojúhelný, prolomený ve středu menším dvoukřídlým oknem. Dvorek částečně dlážděný a částečně zatravněný. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, do ulice zvalbená, krytá eternitem. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz evidenční list nemovité památky – ing. Novotná 1989.