městský dům

Řadový dvoupatrový dům, obrácený do Zelenobranské ulice dvěma okenními osami. Přízemí prolomeno velkým segmentově zaklenutým otvorem, ve kterém je vsunut vstup do domu a do krámu. Ostění kamenné profilované v šířce téměř celého přízemí. Okna 1. p. v raně renesančních terakotových ostěních s motivy rozvilin a kandelábrů na profilovaných parapetech. Okna 2. p. ve štukových lištových šambránách na hranolových parapetech. Výplně čtyřtabulkové. Do atiky prolomena dvě menší okénka obdélného tvaru, situovaná na výšku, v plochých šambránách. Korunní římsa zakončující fasádu profilovaná, krytá shora prejzy. Zadní průčelí s novodobým přístavkem s plochou střechou, ve výšce všech pater domu, utilitárně upraveno. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, do ulice s polovalbou, v zadní části přechází do ploché střechy a ve sklonu k východní hraně parcely se vyděluje pultová střecha půdní vestavby. V polovině dispozice dva velké světlíky. Krytina plech. Dvorek zatravněn.