městský dům

Třípatrový řadový dům na hloubkové parcele se do Kostelní ulice obrací dvěma okenními osami. Barva fasády zašlá krémová se světle žlutými arch. detaily. Přízemí scarpovitě předstupuje do ulice, je prolomeno dvěma pravoúhlými otvory – východní (pravý) se vstupními dveřmi je rámován plochým pískovcovým portálkem, západní širší s dvoukřídlými vraty, výplně novodobé. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa shora krytá plechem, na kterou nasedají parapetní výplně šestitabulkových oken 1. p. – s vpadlými zrcadly, následuje průběžná parapetní profilovaná římsa a na ní okna 1. p. v šambránách s ušima a s jemnou profilací na okraji. Okna jsou završena plochým nadokenním vlysem a trojúhelnou suprafenestrou. Patro členěno pásovou rustikou. Čtyřtabulková okna 2. p. v profilovaných ostěních. Nad 2. p. korunní římsa s výraznou profilací. V atice prolomena ve spodní části dvě čtyřtabulková okna s plochým ostěním, následuje plochá římsa a nad ní v trojúhelném štítovém nástavci obdélné okénko v ploché šambráně. Zadní průčelí – omítka ztratila barevnost, v přízemí a 1. p. představěna novodobá pavlač, která pokračuje i na vedlejší čp. 94 s jednotnou úpravou fasády. Okna 2. p. raně renesanční v terakotových ostěních téměř čtvercového tvaru – čtyřtabulkové výplně, ve dvou osách. Korunní římsa jednoduchá, shora oplechovaná, nad ní v atikovém patře prolomena tři čtyřtabulková okna osazená do plochých šambrán. Dvorek zatravněn. Střecha nízká sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, kryta bobrovkami. INT: pro REI nezpřístupněn.