městský dům

Dvoupatrový řadový dům se do Kostelní ulice obrací třemi okenními osami. Barva fasády oranžová se světle žlutou na arch. prvcích. Přízemí s kvádrovou rustikou prolamují dva pravoúhlé otvory s novodobými výplněmi – vpravo vstup do domu v plochém ostění, vlevo dvoukřídlá vrata v širším ostění bez rámování. Nad přízemím probíhá plochá kordonová římsa s meandrovým ornamentem, na kterou na krajích fasády nasedají lizény, zakončené nelogicky ve vrcholu fasády římsovými hlavicemi v ploše. Okenní výplně šestitabulkové v plochých šambránách s vpadlým zrcadlem v nadokenní výplni a přímými profilovanými suprafenestrami. Okna 1. p. mají navíc také profilovaný parapet. Zadní dvouosé průčelí s omítkou oranžové barvy. V přízemí se světle okrovou. Přízemí prolomeno dvěma otvory – pravý s dvoukřídlými vraty, levý s dvoukřídlými dveřmi vstupu na dvorek. V 1. p. dřevěná pavlač obložená latěmi, se 4 čtyřtabulkovými okny a pultovou stříškou krytou plechem. Ve 2. p. dvě okna téměř čtvercového tvaru, čtyřtabulkové výplně jsou zasazeny do plochých ostění. Dvorek zatravněn. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bobrovkami. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz Evidenční list nemovité památky (Novotná, 1989).