městský dům

Dvoupatrový řadový dům se do ulice Kostelní obrací třemi okenními osami ve fasádě světle žluté barvy s arch. prvky v tmavějším tónu. Přízemí prolomeno dvěma pravoúhlými otvory bez rámování, s novodobými výplněmi – vpravo jednokřídlé vstupní dveře, vlevo dvoukřídlá vrata. Nad přízemím plochá kordonová římsa s jedním ústupkem, další plochá kordonová římsa nad 1. p., na kterou navazuje malovaný renesanční vlys s rozvilinami. Okna šestitabulková, pravoúhlá, v plochých šambránách. Profilovaná korunní římsa nad 2. p. nese obloučkový raně renesanční štít, složený ze tří obloučků oddělených subtilními pilastry s římsovými hlavicemi. Ve středním dílu štítu proraženo malé obdélné okénko s plochým ostěním s ušima ve všech rozích. Zadní fasáda: dvouosá, světle žluté barvy. V 1. p. přes celou šířku dřevěná pavlač, ve 2. p. dvě okenní osy bez rámování s šestitabulkovými okny. Dvorek zatravněn. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bobrovkami. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz evidenční list nemovité památky (zpracovala ing. Novotná 1989).