městský dům

Dvoupatrový městský řadový dům na hloubkové parcele se do ulice Kostelní obrací třemi okenními osami. Barva fasády zelená, arch. prvky v přízemí oranžové, v patře světle růžové. Přízemí mírně předstupuje do ulice, je prolomeno dvěma polokruhově zaklenutými portály s plochým ostěním a lichoběžnými klenáky ve vrcholu. Širší levé ostění má výplň dvoukřídlých rámcových krámských vrat – patrně z konce 19. století s původním kováním. Pravé ostění nese dvoukřídlé klasicistní vstupní dveře s odděleným nadsvětlíkem s radiálními paprsky a vpadlými poli křídel s motivem štítů. Zachována původní klika. Nad přízemím masivní bohatě profilovaná kordonová římsa, na ni nasedají na okrajích fasády a mezi okenními osami hladké pilastry s hranolovými římsovými hlavicemi, které svazují patra a nesou profilovanou deskovou korunní římsu, nad kterou se zvedá atika. Okna 1. p. šestitabulková s vpadlými obdélnými zrcadly parapetních výplní a s plochými ostěními na parapetech s hranolovými konzolkami, ve vrcholu doplněna lichoběžným klenákem. Podobné ostění oken 2. p. s volutovými konzolkami parapetu. Atika členěna lizénami, které nad korunní římsou navazují na pilastry pater. V prostřední ose šestitabulkové okno v rámování jako okna pater, jen parapet je bez konzolek. Ostění krajních os shodná, zaslepená. Štít zakončen trojúhelným nástavcem. Zadní průčelí – zelená barva fasády, bez arch. členění, nepravidelně dvouosé. V přízemí jednokřídlé novodobé dveře s mírně segmentovým záklenkem v levé ose, v pravé ose segmentový záklenek osmitabulkového okna s novodobou mříží. V 1. a 2. p. šestitabulková okna. V trojúhelném štítu dvě malá obdélná okénka bez členění. Dvorek - u domu vybetonována terasa, zadní část zatravněna, přístupná po krátkém přímém betonovém schodišti. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, hambalková krovní konstrukce novodobá.