městský dům

Řadový dvoupatrový dům na hloubkové parcele se třemi okenními osami v uličním průčelí. Barevnost fasády: přízemí světle růžové, patra vínová, žluté arch. doplňky. Přízemí prolomeno dvěma otvory s plochými šambránami. Pravý se segmentovým záklenkem nese pseudoslohové dvoukřídlé rámové dveře vstupu do domu s klapačkou se penízovými motivy a vpadlými zrcadly s motivem nahoře vykrojených štítů. Kování novodobé. Levý otvor má poloelipsovitý záklenek a jsou v něm osazena novodobá dvoukřídlá dřevěná vrata. Patro domu rámováno lizénovým rámcem, okna 1. p. vložena do plochých ostění se šesti čabrakami na spodním okraji. Nad okny obdélná zrcadla. Nad oplechovanou horní částí lizénového rámu jsou zasazena tři okna 2. p. v plochých šambránách. Okenní výplně obou patrech šestitabulkové dvoukřídlé. Fasáda přechází bez přerušení do štítu, která má po okrajích voluty a ve vrcholu rovný úsek masivnější profilované římsy kryté prejzy. Štít je prolomen drobným obdélným okénkem, které je nad překladem dekorováno motivem slunce a mašle. Zadní fasáda s novodobými okny v přízemí s tříosou patrovou přístavbou s pultovou střechou– v přízemí zleva nízké segmentem završené okénko, segmentem zaklenuté dvojdílné okno, dveře se segmentovým světlíkem. V patře přístavby tři šestitabulková obdélná okna. V druhém patře okna šestitabulková v hlubokých špaletách. V ose trojúhelného štítu drobnější čtyřtabulkové okno. Střecha domu sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krytá bobrovkami.