městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele se do Kostelní ulice obrací třemi okenními osami. Fasáda se zašpiněným světlým nátěrem je poměrně jednoduchá. Horizontální členění zajišťuje hranolová římsa (na spodním okraji s profilací) nad přízemím a bohatě profilovaná římsa ve vrcholu atikového štítu, nad kterou se zvedá trojúhelný štítový nástavec pokrytý z horní strany prejzy. Přízemí prolomeno dvěma otvory s plochými ostěními s plochými klenáky ve vrcholech segmentových záklenků – pravý vstup do domu je užší a je vyplněn dvoukřídlými klasicistními rámovými dveřmi s motivem sluncí ve spodních zrcadlech a motivem stylizovaných květináčů (?) v horních zrcadlech. Zachovány původní madla, tordovaná klapačka a profilovaná římsa oddělující nadsvětlík. V levé širším otvoru nepůvodní krámská vrata. Okna 1. a 2. p. mají dvoukřídlé šestitabulkové výplně, okna štítu jsou žaluziová. Všechny otvory mají shodné rámování – na masivních parapetech s jedním ústupkem jsou položeny ploché šambrány se zvýrazněným klenákem ve vrcholu a (kromě oken štítu) otvory završují přímé suprafenestry zcela shodné s parapety. Zadní fasáda: Vpravo přiléhá novodobý, zcela nehodnotný přístavek, nad ním v 1. patře jedno, ve 2. patře a ve štítu dvě novodobá šestitabulková okna. Vlevo pak starší přístavek pod pultovou střechou, v levé části obložen dřevem a položený na nosnících ve výši 1. patra, v 1. patře novodobé široké trojdílné šestitabulkové okno, ve 2. obdobné trojkřílé. V přízemí novodobý vstup do objektu v segmentové nice. Omítaná pravá část tohoto přístavku nad sebou trojici jednokřídlých trojtabulkových okének. Střecha: sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, krytá bobrovkami.