městský dům

Dvoupatrový městský řadový dům se do Kostelní ulice obrací třemi okenními osami. Průčelí má růžovou omítku s okrovými architektonickými prvky. Přízemí s pásovou bosáží také okrové, proražené dvěma pravoúhlými otvory – v pravém (východním) jsou v profilovaném kamenném ostění osazeny dvoukřídlé dveře s vpadlými zrcadly (vždy 4 nad sebou na obou křídlech), s kanelovanou klapačkou. Horní zrcadla jsou zasklená a opatřená vegetabilním ornamentem. Zachovány původní kliky se lvími hlavičkami. Levý otvor je bez rámování, opatřen dvoukřídlými rámovými krámskými vraty na novodobých závěsech. Nad profilovanou kordonovou římsou jsou v lištových šambránách osazena šestitabulková okna, stejná jsou i okna 2. p. Fasáda je opatřena lizénovými rámci – na okraji a také v místě kordonových říms. Štít je ve středu prolomen okénkem, vrcholí trojúhelným tympanonem a po stranách má vykrojená křídla. Zadní průčelí má růžovou omítku, je nepravidelně dvouosé, přičemž východní (levé) ose předstupuje v obou patrech dřevěná pavlač. Okna zasazena do fasády hladce, většinou šestitabulková, na pavlači s novodobým členěním. Trojúhelný štít. V přízemí navazuje novodobá nehodnotná přístavba. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí. INT: Pro REI nezpřístupněn. Popis viz předchozí evidenční list nemovité památky (nedat, bez autora).