městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele s tříosým uličním průčelím s fasádou smetanové barvy s okrovými arch. doplňky. Přízemí prolomeno dvěma otvory se štukovým lištovým ostěním – pravý pravoúhlý vstup do domu s novými dveřmi. Levý výkladec krámu – širší se segmentovým záklenkem. Přízemí od patra odděleno jednoduchou shora oplechovanou kordonovou římsou, 1. p. od druhého plochou kordonovou římsou. Okna pater shodná – šestitabuková v lištových šambránách. Nad 2. p. plochá římsa oddělující atikový štít s vykrojenými rohy a středním trojúhelným štítovým nástavcem. Střední část štítu rámována lizénami, v centru umístěno menší obdélné okno s lištovým ostěním, které je pomocí masivního klenáku v překladu spojen s profilací římsy nástavce. Zadní průčelí nepravidelně dvouosé přechází plynule do trojúhelného štítu. V celé šířce patra částečně prosklená dřevěná pavlač (svisle bedněná). Okna zasazena hladce do fasády bez architektonického členění s bílým nátěrem. Dvorek upraven moderně – z části pokryt travou, z části zámkovou dlažbou, v zadní části zapuštěn bazén. Střecha sedlová s hřebenem kolmým na průčelí, kryta raženými taškami. INT: pro REI nezpřístupněno, popis viz Evidenční list nemovité památky (ing. Novotná, 1989).