městský dům

Dvoupatrový řadový dům na hloubkové parcele se do ulice Pod sklípky obrací dvěmi okenními osami. Fasáda vínově fialové barvy kontrastuje s bílými architektonickými prvky. Přízemí je prolomeno dvěma pravoúhlými otvory v hladkých štukových ostěních. V pravém jsou na dvou kamenných stupních osazeny vstupní novodobé jednokřídlé dveře. Levý otvor zaplňuje okno se širokou špaletou (druhotně vložené do ostění dveří), opatřené novodobou mříží. Nad přízemím probíhá výrazně plastická kordonová římsa, krytá shora prejzy. Pravoúhlá šestitabulkový okna pater jsou zasazena do hloubky špalety. Šambrána je zdobena na okraji jemnou profilací. Nad prvním patrem probíhá subtilně mnohonásobně profilovaná kordonová římsa. Nad druhým patrem je jednoduchá korunní římsa a nad ní se zvedá atikový štít, kombinující střední rovný úsek s volutami na krajích. Uprostřed je prolomen malým okénkem v kulaté ploché šambráně. Zadní čelo se obrací do dvorku k dělící parcelní zdi. Je omítnuto stejně jako hlavní fasáda, opatřeno dvěma okenními osami a menším oknem v trojúhelném štítu. Všechna okna jsou čtyřtabulková v plochých šambránách. Přízemí vlevo prolamuje otvor vstupu na dvorek. Nad přízemím probíhá kordonová římsa krytá prejzy. Sedlová střecha orientovaná hřebenem kolmo na průčelí, krytá prejzy. INT: Dům pro REI nebyl zpřístupněn.