městský dům

Dvoupatrový nárožní dům na čtvercovém půdorysu, hlavní frontou obrácený do ulice Jindřišské. Nad soklem z kamenných desek je průčelí až do výše nadpraží hlavního vstupu členěno kvádrováním. Průčelí je na obou stranách ohraničeno mírně vystouplými a přesahujícími rizality. Hlavní vstup, v jehož ose je schodiště, se nachází až u čelně levého nároží, což je typické pro tento i všechny čtyři následující domy. Dveře jsou původní, dvoukřídlé dřevěné; suprafenestra segmentová se středovým klenákem zdobeným třemi svislými páskami, z nějž na obě strany se vinou úponky, po stranách kruhy a mezi nimi nápis ČÍS. 698. Přízemí má čtyři okenní osy; okna pravoúhlá, jen okno čelně pravé je zakončeno segmentově. Všechna okna v přízemí i v patře dělena příčkami ve tvaru „T“. Okno segmentové lemováno motivem úponků, okno druhé čelně zleva má jako jediné dekorativní šambránu s motivem prodloužených uší a segmentovým zakončením. Přízemí mezi rizality je pohledově odděleno od patra vlnovkou se třemi vodorovnými pásky po stranách. Patro má čtyři okenní osy, všechna okna pravoúhlá a v bohatě zdobených šambránách. Ty jsou stejné u všech tří oken mezi rizality: rozeklaná parapetní výplň, pravoúhlý nástavec zakončený římsou, zdobený florálními motivy a přesahující podél okna na způsob uší. Mezi okny stylizované závěsy. Okno v levém rizalitu má průběžnou šambránu s profilovanou parapetní výplní, nahoře s motivem mělkého klenáku a pokračující v zužujícím se tvaru až nad segmentovou nadokenní římsu. Šambrána okna v pravém rizalitu opět přerušená na motiv uší a podobně jako nalevo pokračující nad tentokrát rovnou nadokenní římsu. Oba rizality zakončeny uprostřed přerušenou rovnou římsou, krátkými přerušenými lizénami s motivem květin a kapkami při dolním okraji, konvex-konkávním obrysem s dvojicí krátkých přesahujících pilířů. Jižní průčelí hladké, bez otvorů. Dvorní průčelí akcentováno prosklenou obedněnou pavlačí, v interiéru dnes propojenou s obytným prostorem, a rizalitem o dvou čtyřtabulkových oknech. Střecha sedlová, krytá pálenými taškami.