městský dům

Jednopatrový řadový dům na mírně obdélném půdorysu. Průčelí akcentováno při jižním okraji mírně vystouplým rizalitem, v němž se nachází hlavní vstup. Sokl vysoký cca 1,5 m je nahozený bílou vápennou omítkou, zbytek průčelí má již omítku značně ztmavlou, monochromní, v havarijním stavu. Hlavní vstup proveden původními dřevěnými dveřmi, zakončenými obloukem. Dveře mají světlík, pokračující do horní části obou křídel tak, že prosklení tvoří téměř kruh. Nade dveřmi v ploše pod arkýřem štukový alegorický výjev: vpravo mladá žena, oděná pouze od pasu dolů rozevlátou rouškou, vzpíná ruce s květinami ke dvěma stromkům, plasticky vysazeným do prostoru a listovím podpírajícím arkýř nad sebou, vlevo se vznáší dvojice putti. Přízemí má čtyři okenní osy, okna v celém průčelí stejná: jednodílná, dělená ve dvou třetinách jednou horizontální příčkou, plochu nad ní pak dělí tři příčky svislé. Mezi okny celkem 5 mělkých nečleněných pilastrů vysokého řádu, s geometrickými hlavicemi v dolní části pětkrát odstupněnými a zdobenými dívčími hlavami s mohutnými splývajícími copy. Okna přízemní mají jen nadokenní šambránu v podobě čtyř plastických čtverců a páskem perlovce nad nimi. Patro má celkem pět okenních os; čelně levou osu tvoří arkýř. Okna patrová mají parapetní výplně dekorované vodorovným obdélníkem s kapkami, dvěma kruhy po stranách a dvěma pod sebou. Nadokenní šambrány stejné jako v přízemí, jen čtverce tu nejsou čtyři, ale dva, mezi nimi prázdný prostor. Nadokenní římsy jsou rovné, se splývavými copy po stranách. Pod korunní římsou celkem 5 stylizovaných triglyfů s kapkami; korunní římsa podložená řídkým zubořezem. Arkýř je na obou stranách konkávně vyžlabený, zakončený římsou a zastřešený oplechovanou pultovou stříškou. Římsa při obou okrajích má splývavé copy. Okno arkýře má parapetní výplň stejnou jako ostatní okna v patře, nadokenní šambránu naproti tomu stejnou jako okna v přízemí, jen po stranách navíc po jednom plastickém čtverci. Arkýř mírně přesahuje úroveň korunní římsy a je zakončen dvěma krátkými pilířky a mezi nimi úsekem segmentového obrysu. Nad stříškou arkýře je mohutná rovná římsa opět se dvěma splývavými copy a motivem kapek. Střecha je sedlová, pokrytá bobrovkami. Půdorysná dispozice je typologicky charakteristická pro secesní řadové domy této doby: boční vstup, za nímž se nachází chodba procházející až do zadního dvora; z chodby napravo dva vstupy do dvoutraktových obytných prostor, jež jsou navzájem průchozí; při dvorní straně chodby schodiště a pod ním vstup do sklepa. Chodba zaklenuta dvěma poli zrcadlové klenby, oddělenými pasem; zrcadlovou klenbou také zaklenuty všechny schodištní podesty. Obytné prostory plochostropé. Schodiště původní, s původním kovaným zábradlím a pískovcovými stupni. Při schodišti původní ornamentální dlažba. Dvorní fasáda akcentována rozměrnou dřevěnou pavlačí.