městský dům

Jednopatrový řadový dům na obdélném půdorysu, hlavním průčelím obrácený do Jindřišské ulice. Sokl o výšce cca 0,5 m je proražen čtyřmi sklepními okénky; nad ním do poloviny výšky oken je průčelí členěno pásovou rustikou. Hlavní vchod se nachází čelně vpravo a je zajištěn původními dvoukřídlými dveřmi se světlíkem, kování novodobé. Středová osa průčelí mírně vystouplá na způsob rizalitu. Přízemí má čtyři okenní osy; okna čelně zleva 1., 2. a 4. jsou stejná, dělená ve tvaru „T“, mají odstupněnou parapetní římsu a římsu nadokenní, po stranách rovnou, ve středu nahoru segmentově vyklenutou. Pod nadokenní římsou jsou tři drobné podvalky, vystouplá pravoúhlá, dole uskočená plocha, z níž pokračují na obě strany úseky kanelovaných pásů, zakončené kruhy; z každého kruhu pak pokračuje svislý pásek až k hornímu okraji rustiky. Nadokenní i parapetní výplň v dolní části s kapkami. Podobná jako nadokenní výplně je i výplň nadedveřní, navíc s copy z listoví a šišek, splývajících z bočních kruhů. Okno středového rizalitu je zakončeno segmentově a děleno jednou horizontální a nad ní dvěma kratšími svislými příčkami. V horní části má špaletu, vybíhající z horního okraje rustiky, zakončenou zdvojeným klenákem. Nadokenní římsa segmentová s kruhy na krajích. Nad římsou dvě plochy vyplněné stylizovanými úponky, které zároveň tvoří parapetní výplň okna prvního patra. První patro má šest okenních os, všechna okna jsou obdélná, dělená ve tvaru „T“. Okna mají jednoduché parapetní výplně, pravoúhlé šambrány a rovné nadokenní římsy podložené čtyřmi konzolkami. V horní třetině oken probíhá přes celé průčelí profilovaná římsa s přivěšeným pásem geometrických „třásní“. Čelně zleva třetí a čtvrté okno jsou sdružená a nad nimi obdélná výplň s věncem, postranními girlandami a stylizovaným listovím. Po obou stranách svislý pás penízků. Korunní římsa podložená protáhlými konzolami, vybíhajícími z další, subtilnější římsy. Vysazená korunní římsa je v úseku rizalitu podložena zubořezem. Dvorní průčelí hladké, nezdobené, o třech okenních osách a pravoúhlém výstupku s terasou čelně vpravo. Střecha je sedlová. Interiér tč. nepřístupný.