činžovní dům

Čtyřpatrový řadový dům o pěti okenních osách se do ulice Sladkovského obrací bohatě modelovanou fasádou ve dvou odstínech zelené barvy. Uprostřed je ve 4. p. tříosá nástavba s masivní profilací rovné římsy, zalomené nad střední osou do polokruhového nástavce. Okraje fasády na bocích i ve vrcholu rámovány průběžným pásem třikrát masivně profilovaným. Přízemí prolomeno pěti otvory, ve středním vstup do domu, v ostatních čtvercové prosklené výkladce. Vstup do domu zasunut do fasády a obložen černými dlaždicemi s motivem vlnek. Vstupní dveře (stejně jako dveře ke schodišti a do dvora) pojednány ve stylu fasády, původní, rámové se skleněnými výplněmi a děleným nadsvětlíkem. U dveří do chodby zachována také soustružená madla. Od 1. do 3. p. patra se opakuje kompozice, kdy tři střední osy se čtyřtabulkovými okenními výplněmi jsou rámovány dekorativními poli a krajní osy s trojdílnými zalomenými okny jsou vpadlé a předstoupené balkonky. Nad 1. p. probíhá zkosená korunní římsa, parapetní římsa oken 2. p. je také zkosená a třikrát odstupněná, stejně je odděleno 2. p. od 3. p. V 1. p. jsou dekorativní výplně tvořeny širokými rámci s civilistními reliéfy – stavební řemesla (lamač, zedník, kameník, tesař). Ve 2. p. jsou mezi okny meandrové motivy rámující centrální plastické čtvercové pole. Ve 3. p. jsou meandry zakulacené kolem pole ve tvaru kruhu. Zadní průčelí okrové barvy je orientováno do malého dvorku zakončeného zděnou zdí, dlážděného zámkovou dlažbou. Uprostřed zadního průčelí vystupuje schodišťový rizalit, zakončený nad úrovní střechy trojúhelným štítkem, vždy v mezipatrech (na podestách) jsou osazena čtyřdílná okna se spodní částí rozdělenou vždy po čtyřech tabulkách. Okna mají ploché šambrány v barvě světlejšího okru. Na rizalit navazují po bocích balkony, které zasahují přes úzká okna 2. a 4. osy. Krajní osy mají okna šestidílná, se třemi úzkými okny vespod a horní částí oddělenou římsou a třemi čtvercovými okénky nahoře. Okna přízemí plastová. Střecha sedlová s hřebenem souběžným s průčelím, krytá bonnským šindelem.