městský dům

V areálu pivovaru na severní straně rozlehlého dvora, na hraně svahu je situována obdélná soliterní jednopatrová stavba s mansardovou střechou. Na západní straně k rohu budovy vede přístupové schodiště. Hlavní vstup orientován k jihu, do dvora pivovaru. Zdivo smíšené, omítky vápenocementové, přestříkané, okrový nátěr, krytina střechy - červený alukryt. Sokl je obložen pískovcovými deskami, zčásti pod zvýšeným okolním terénem. Fasády jsou symetricky komponované, průčelní pětiosé, boční trojosé, s plochými středními rizality, které člení mělká pásová bosáž. Po stranách zbytky nárožních bosovaných lisen. Jednoduchá kordonová římsa, jemně profilovaná korunní římsa. Hlavní vstup je opatřen pravoúhlým portálkem s postranními uchy a kapkami a zazděným ležatým nadsvětlíkem, v jehož nadpraží je vytesáno vročení: Anno Domini 1810, pod tím Nr.20. Na zahradním průčelí v ose balkon na kamenných tvarovaných krakorcích, s kovovou ornamentální mříží. Okna na vstupním průčelí v přízemí mají ustupující profilaci se zaoblenými rohy, na bočních průčelích jsou ustupující špalety jen šikmo okosené. V 1. patře mají okna na bočním západním průčelí patrně kamenná konstrukční průčelí lícující s omítkou a parapetní římsy, na vstupním průčelí jemně profilované pravoúhlé šambrány, podokenní římsy s konzolkami a nadokenní, uprostřed segmentově vyduté římsy. Východní boční fasáda má v patře okna s rozličně tvarovanými šambránami a římsami. Na převýšené mansardové střeše se uplatňují dva cihelné komíny umístěné ve hřebeni.