socha sv. Jana Nepomuckého

Materiál mušlový pískovec, celková výška cca 550 cm. ˇčtyřboké ohrazení je vymezeno pískovcovými sloupky v rozích, spojených kovanými řetězy. Socha stojícího světce v životní velikosti v obvyklém ikonografickém pojetí, v kanovnickém rouchu, na hlavě biret, ruce ve zbožném gestu sepjaté na prsou, v nich svírá kovový zlacený kříž. Socha stojí na oblačné kupě, v jejíž patě jsou dvě reliéfní hlavičky putti. U nohou světce na kamenných volutách klečí dva putti. Podstavec je trojdílný s profilovaným soklem, volutovými boky a rovnou profilovanou římsou. Boky volut zdobí reliéfní mušle a střapce. Na čelní stěně dříku je reliéf (sv. Antonín Paduánský?)klečícího světce s palmovou ratolestí, který objímá batole stojící na hranolovém podstavci. Výjev rámuje shora baldachýn. Pod ním na soklu letopočet opravy 1845 a níže nápis: vlastenče náš svatý Jene Nepomucký pros u boha a oroduj za nás. Pod nápisem další letopočty: Opraveno L.P.1869, r. 1901 , 1998. Na zadní straně reliéf sedícího svatého Josefa s Ježíškem, opět rámovaný baldachýnem. Pod ním na římse podstavce letopočet 1753.