městský dům

Zděný přízemní dům se slepým atikovým patrem, v uliční zástavbě, s branou po levé straně. Průčelí dvojosé, pův. členěno pilastry (nedochovány). Omítky hladké, obnovené, nátěr okrový, bílé olastické články. Okna v přízemí jsou umístěna v mělkých půlkruhově zakončených nikách, členné do T, v líci stěny. Průčelí je vodorovně členěno prostým soklem a mezipatrovou římsou, jejíž profilace je zjednodušena na podbrádku a ústupek. Okna v 1. patře jsou stojatě obdélná, pův. s dřevěnými dvoukřídlými žaluziemi, při obnově fasády provedena náznaková rekonstrukce členění štítu a žaluziová slepá okna byla nahrazena okny se šestidílným zasklením. Štít zakončen zvlněným obrysem, který ze stran doplňují ležatá volutová křídla (voluty naznačeny pouze obrysem a náznakem římsy), krytina prejzová. Podélná zadní fasáda (k sousedovi) je hladce omítaná, s podbrádkovou římsou. Dvorní průčelí je chráněno krátkým přesahem střechy na krakorcích stropních trámů. Střecha sedlová, bobrovky. Interiér nepřístupný. Vlevo v průčelí přiléhá zděná brána se stlačeným obloukem vjezdu, s nepůvodními dvoukřídlými dřevěnými vraty.