městský dům

Přízemní zděný dům v řadové zástavbě štítově orientovaných domů s branami. Půdorys obdélný s užším křídlem do dvora, střecha sedlová, krytina tašková, ve dvoře střešní okna a vikýře. Vnitřní dispozice: Vstupní chodba podél dvora, vpravo od ní dvoutrakt se dvěma pokoji do ulice, jedním do boční uličky a kuchyní se schodištěm do podkroví. Na tuto obytnou část navazuje hospodářský trakt. Exteriér: průčelí čtyřosé symetrické, se vstupem vlevo, na nějž navazuje ohradní zeď se segmentovou branou, krytá vlnovkami (pův. prejzy). Vrata dvoukřídlá, dřevěná, dole plně bedněná, nahoře mříž ze svislých latí. Štít bez členění, dvojosý, obrysově vykrajovaný. Fasádu člení omítaný sokl a lisenové orámování přízemí. Barevný nátěr v lomeném bílém odstínu se světle okrovým orámováním oken a lisenami. Okenní a dveřní konstrukce nepůvodní, s šestidílným členěním. Podélné průčelí do boční uličky je hrubě omítané, nečleněné, uprostřed 2 okna. Sedlová střecha má nevelký přesah na okosených krokvích.