městský dům

Jednopatrový zděný dům štítově orientovaný do náměstí s navazující branou po pravé straně, v řadové zástavbě náměstí. Střecha sedlová, krytina pálená - bobrovky. Exteriér: Omítky jsou hladké, nátěr okrový s bílými články. Průčelí je trojosé, v přízemí pokryté jemně naznačenou kvádrovou rustikou, v patře a štítu členěné lisenovými rámy s charakteristickým odsazeným čtvrtkruhovým vykrojením v rozích. Okna i vstupy mají jednoduché pásové omítkové šambrány (1. a 2. patro s uchy v rozích). Okenní konstrukce nepůvodní, dvoukřídlé, s šestidílným zasklením. Korunní římsa silně zjednodušené profilace je kryta prejzy. Štít je dvouetážový, spodní etáž imituje patro, v horní části je segmentové okno s profilovaným orámováním. Štít je obrysově vykrajovaný, lemovaný profilovanou římsou, stáčející se po patrech do volut, vrcholí dvěma vstřícnými volutami. Koruna štítu kryta prejzy. Dvorní průčelí je hladce omítané, členěné pouze šambránami, zápraží je kryto přesahem střechy. Brána navazující ve zděném ohrazení má stlačený oblouk průjezdu a pultové zastřešení do dvora, kryté prejzy. Vrata jsou dvoukřídlá, ve spodní části plně bedněná, v horní mřížová z diagonálně kladených latí.