krucifix

Na oploceném pozemku vpravo při hlavní silnici na Sezemice. Na dvou kamenných stupních (o rozměrech 137x165 a 115 x96 cm, výška po 20 cm) stojí trojdílný podstavec (rozměry: sokl 97x40, výška 54 cm, dřík 40x60, výška 110cm, hlavice 90x60, výška 35 cm) s krucifixem o výšce cca 200 cm. Sokl podstavce má oválné čelo, zdobené reliéfními festony, v čele je vložena leštěná černá deska se jmény padlých v 1. světové válce. Dřík má stylizované volutové boky a v čele plochou niku s reliéfem Panny Marie Bolestné (patrné zbytky červeného zbarvení). Krychlová hlavice je zdobena festony, rozetami a zubořezem. Kříž je zasazen do kónicky prohnutého soklu (s reliéfním motivem kalicha v čele), který má po bocích drobné podstavce - původně zde byly vázy s motivem píšťal. Kříž s trojlistými rameny (ve vrcholu INRI), na něm Ukřižovaný s krátkým tělem, jenž se nohama dotýká skalky u paty kříže s reliéfem lebky. Zadní strana hladká. Nesignováno.