socha sv. Jana Nepomuckého

Situace: socha je postavena vedle samoobsluhy, původně mezi dvěma topoly. Materiál: pískovec, celková výška 402 cm. Na dvou kamenných stupních stojí trojdílný kvádrový podstavec s plochými ustupujícími bočními křídly. Sokl i římsa jsou profilované, rovné. Na čelní stěně podstavce v rámci se čtvrtkruhově vykrojenými rohy je reliéfní alianční korunovaný znak ( v levém štítu orlice, v pravém osmicípá hvězda) a pod ním nápis: O SWATÝ IENE CHRAŇ NAS OD HAMBY WECZNE ( písmena OWYIDMYVC vyznačena červeně). Boky postavce zdobí rostlinné závěsy ve vysokém reliéfu. Na čtvercovém konkávně prohnutém trojdílném soklu stojí socha světce v životní velikosti v obvyklém ikonografickém pojetí, natočen ke krucifixu, který je opřen o jeho levé rameno. Zlacená svatozář s pěti hvězdami. Původně po stranách na římse byli upevněni dva andílci. V současnosti nezvěstní, ukradeni.