kostel

Kostel Nanebevzetí Panny Marie se nachází uprostřed ohrazeného okrsku v západní části návsi dnešní obce. Jedná se o jednoduchou jednolodní zhruba orientovanou stavbu s obdélnou lodí, průčelní věží v ose západního průčelí a odsazeným polygonálně uzavřeným presbytářem. K jeho severní stěně přiléhá čtvercová sakristie vyplňující roh mezi závěrem a severovýchodním nárožím obdélné lodi. Loď kostela je kryta sedlovou střechou, při styku s presbytářem zvalbenou – závěr je taktéž krytý valbami, kryto keramickými taškami. Věž je zakončena střechou jehlancovou, krytou měděným plechem. Plášť lodi a presbytáře je prostý jakéhokoliv architektonického či plastického členění. Stěny pouze vrcholí v profilované korunní římse. Do stěn jsou proražena obdélná okna s půlkruhovými záklenky. Pouze západní věž, posazená v ose průčelí, je členěna vpadlými poli, vymezenými lezenovými rámci. Každý z rámců přechází do trojúhelně vzduté korunní římsy a evokuje analogická neoslohová řešení vrchních partií kostelních věží (Kostelec u Křížků, Čestlice, Starý Kolín, Ořech aj.). Loď i závěr jsou plochostropé, sakristie je klenuta valenou klenbou s výsečí vynucenou vchodem mezi ní a vnitřkem presbytáře. V západní části kostela vložena dřevěná kruchta. V ose závěru nízká přístavba se studánkou.