socha Apoteóza sv. Jana Nepomuckého

Socha světce je osazena při západní fasádě zámku, nedaleko zámecké kaple. Materiál: pískovec. Na ořímsovaném hranolovém třikrát odstupněném soklu šestiboký plintus. Na něm socha světce poklekajícího na stylizovaná oblaka s dvojicí andělských hlaviček. Socha v mírně nadživotní velikosti v klasickém volně splývajícím rouše (s klerikou, rochetou a kožešinovým pláštíkem), hlava prostovlasá, pohled obrácený vzhůru. V pravé spuštěné ruce drží před tělem krucifix s palmovou ratolestí, v levé rovněž dolů spuštěné natažené ruce přidržuje biret. Na podstavci ve vpadlém zrcadle v konkávně probranými rohy nápis: IN HONOREM SANCTI / IOANIS NEPOMUCENI / ILLUS TRIS DOMINA / ANNA DE OTENFELD CV / RAVIT EXSTRUI / I.C.R.V.A / A 1739