sloup se sochou sv. Prokopa

Na mohutném stylobatu stojí vysoký dvojdílný podstavec čtvercového průřezu, ukončený profilovanou římsou. Na přední straně soklu oválná kartuše s letopočtem 1710. Na přední straně podstavce figurální reliéf Ukřožování v oválném rámci z festonů, boční a zadní strana podstavce je roubovaná. Na podstavci je osazen hladký vysoký sloup bez kanelování, s patkou a korintizující hlavicí. Sloup vyrůstá z věnce akantových listů u patky, ve střední části dříku je oválný medailon ze dvou zkřížených palmových ratolestí a v něm německý nápis. Nad medailonem reliéfní rozeta. Pod krčkem hlavice věnec střapců. Na hlavici sloupu stojí socha sv. prokopa v položivotní velikosti, oděného v bohatě řasené splývavé biskupské roucho a s biskupskou mitrou na hlavě. Postava světce s vlajícím plnovousem stojí v mírném kontrapostu. U jeho nohou leží ďábel s okovem na hrdle, od něhož vede řetěz, který světec drží v levé ruce. Podstava sloupu je včele zdobena reliéfem Krucifixu. Na dříku sloupu je reliéfní kartuše s dnes již nečitelným nápisem s chronogramem. Sloup je ukončen volutovou hlavicí. Na ní je osazena socha sv. Prokopa, držícího v okovech spoutaného ďábla.