kaple Panny Marie Pomocné

Přibližně orientovaná kaple vystavěná na obdélném půdorysu s půlkruhovým závěrem a zastřešená sedlovou střechou, v závěru půlkuželovou, krytina je plechová. Hladkou fasádu obíhá kamenný sokl nesoucí hranolovou římsu. Boční průčelí jsou prolomena dvěma okenními osami, okenní otvory na přímých podokenních římsách jsou půlkruhově zaklenuté, rámované vpadlou šambránou. Západní průčelí rámované lizénami je na osu prolomeno půlkruhově zaklenutým vstupem flankovaným hladkým omítaným soklem s pilastry, jejichž římsové hlavice nesou archivoltu. Ve vpadlé ploše archivolty nápis AVE MARIA. Trojúhelný štít je od přízemí oddělen dvěma postranními úseky profilované římsy s oplechováním, na kterou navazuje okapní římsa stavby. Zbylé dvě strany štítu jsou opatřeny profilovaným rámem, uprostřed štítu oválné okénko s hladkou šambránou. Nad štítem vystupuje ze střechy osmiboká oplechovaná zvonice s půlkruhově zaklenutými otvory v lucerně a s osmibokou jehlancovou střechou zakončenou makovicí a křížem.