kaple Panny Marie Bolestné

Velká samostatně stojící barokní zámecká kaple upravená po požáru v 19. století. nachází se na severní straně střední části zámeckého parku. Je začleněna do ohradní zdi areálu. Zděná orientovaná obdélná budova s užším pětibokým závěrem a chodbovitou sakristií obíhající závěr. kaple je zastřešena sedlovou střechou se zděným západním štítem vynášejícím drobnou zvoničku. Závěr zastřešen odsazenou pětibokou valbovou střechou. Sakristie kryta zalamovanou střechou pultovou. Fasády lodi jsou členěny prostými lizénovými rámy a jsou završeny výraznou korunní římsou. Půlkruhově sklenutá nízká okna lodi mají prosté štukové šambrány s obíhajícím páskem. Vstup do kaple, nacházející se v ose západního průčelí má kamenné ranně barokní ostění s ušima, kapkami a s výraznou supraportou v podobě segmentového frontonu. Štít západního průčelí půlí mělce vystupující tělo zděné hranolové zvoničky členěné 2 kordonovými římsami a pásovou štukovou bosáží. V nejvyšší úrovni má zvonička čtyři okna se žaluziemi.Završena je drobnou čtyřbokou jehnacovou stříškou. Presbytář má vyšší okna než loď, završená odsazenými eliptickými záklenky. Z plochých šambrán oken vyrůstá ve vrcholu klenák probíhající přes lizénový pás až pod římsu. Loď kaple je plochostropá, se stěnami členěnými vysokým pilastrovým řádem nesoucím plné kladí, nad pilastry mírně zalamované. Při západní stěně zděná kruchta. Do presbytáře se loď otevírá vítězným obloukem. Presbytář zaklenutý konchou. V diagonálních stranách presbytáře vstupy do průchozí sakristie. V kapli zbytky mobiliáře.