měšťanský dům

Jednoposchoďový řadový dům s krátkým dvorním jednoposchoďovým křídlem v dolní východní frontě ulice Moravcovy. Hlavní uliční fasáda je členěna přízemním soklem a horizontálně vedenou profilací kordonové a korunní podokapní římsy. Přízemí o pěti okenních osách je ve střední ose prolomeno pravoúhlým průjezdem do krátké chodby. Okenní otvory přízemí jsou opatřeny mělkými hladkými šambránami s vrcholovým klenákem, respektující přibližně původní členění. První poschodí je prolomeno šesti okenními osami, v ose nad průjezdem sdružených oken sjednocující šambrány s výrazným překladem. Okenní otvory doplňují mělké šambrány s profilací parapetní římsy. Boční fasáda do volné uličky podél domu je hladká bez profilace v zadní polovině s třemi okenními osami. Nádvorní fasáda krátkého křídla je členěna dvěma okenními osami pravoúhlých obdélných okenních dvoukřídlých konstrukcí šestidílné osnovy. Celkově bez profilace říms byla hmota doplněna o trojúhelný štít střešní konstrukce se dvěma okenními osami. Boční fasáda do průjezdu je prolomena celkově třemi osami obdobného členění. Vlastní průjezd v zadní polovině nezaklenut je s lící stěny dvorního křídla ukončen zaklenutím sedlové střechy. Objekt je částečně podsklepen v prostoru hlavního křídla s dochovanými valenými klenbami částečně kamenými a částečně smíšeného zdiva, podepřené čtyřbokými zděnými pilíři s cihlovou dlažbou. V jedné z místností se dochovala patrně starší kruhová studna z lomového kamene s obrubou z lomových kamenů. Vnitřní dispozice přízemí si uchovala základní obvyklé dispoziční členění na vpravo umístěnou chodbu průjezdu, s vpravo a vlevo umístěnými bytovými jednotkami s přední síně a zadní komory. V levém křídle pak složitějšího členění. Z kleneb se zachovala jen část valených na trojúhelných výsečích. V nádvorním křídle pak vesměs placky na širokých pasech. V pravé části přízemní dispozice pak valeně sklenutý vstup do sklepa. První poschodí je převážně plochostropé, částečně s plackami. Krov objektu je novodobý s částečným přezděním obvodového zdiva prvního patra. materiál: smíšené zdivo, krytina - plech