chlévy I.

Po pravé straně brány je přízemní budova chlévů na obdélníkovém půdoryse s vysokou sedlovou střechou, na straně u brány s polovalbou. Na straně do dvora je fasáda členěna 5 osami čtvercových oken s plastickým orámováním, 1 dveřním pravoúhlým vstupem a v závěru budovy pak 1 segmentově zaklenutým vstupem. Korunní římsa je obloukově vytažena, plochy nahozeny nahrubo vápennou omítkou, v několika místech jsou patrny zbytky bosovaných pilastrů. Ve střeše kryté bobrovkami jsou 3 mihutné vikýře s valbovou střechou, 2 z nich jsou zděné, poslední je dřevěný. Mezi chlévy I a II bývalo drobné zděné stavení, se čtvercovým vozovým vjezdem s dřevěnými vraty. Budova byla průjezdná. Dnes toto stavení zbouráno a prostor přehražen zdí.