sousoší Kalvárie

Pískovcové sousoší před západním průčelím kostela. Hranolovitý sokl na dvou stupních, po stranách s volutovými křídly, je ukončen segmentově zvlněnou římsou. Na přední straně, mírně vyduté, reliéfní závěs a německý nápis, nad tím kříž a feston. Na zadní straně nápis s datací „ZUR GROSSE.. IHRE GOTES, IST/ DIESES KREUS DURCH DIE FREI/ WILLIG. Z…ÄGR DER OBER UND/ … DER WINSDORF IMIVOHNET/ ERRICHTES WO… IM JAHR 1816“ Pod tím méně čitelně napsáno 1820. Na římse soklu sousoší Kalvárie s Ukřižovaným, uprostřed ve spodní části kovaná lucerna. Kalvárie - nalevo Panna Maria s rukama sepnutýma pod ňadry, uprostřed zhroucená Máří Magdalena opírající se pravou rukou o nádobu s mastí (před nádobou lebka), vpravo je postava sv. Jana Evangelisty s levou rukou na prsou, pravou si otírá slzy.