fara

Areál fary je situován západně od oválného hřbitovního okrsku s kostelem sv. Kateřiny, jižně od historické komunikace, vedoucí ve směru východ - západ. Obdélný pozemek s farou, přístupný z nevelkého rozšířeného prostranství. sestává z budovy fary, před níž je do návsi obrácena monumentální barokní kulisová zeď s se vstupním portálem a kapličkou sv. Jana křtitele, dále z farního dvora s hospodářskými budovami ( chráněna pouze stodola na jižní straně, roubený chlév není evidován jako kulturní památka). (Část budov již zřejmě zbořena). Pozemek uzavírá ohrazení s výše zmíněnou kulisovou zdí. Vedlejší polozapuštěný sklípek (původně s jámou na led) v severozápadním rohu, který stojí již na sousedním pozemku farní zahrady, je součástí areálu památky. Na jihu na areál navazují bývalé farní polnosti, tzv. kostelní lány.