fara

Samostatně stojící přízemní budova na obdélném půdorysu, zděná z lomového opukového zdiva, omítaná hladkou vápennou omítkou s okrovým olíčením a bílými plastickými články, sokl naznačen červenou barvou. Střecha je polovalbová, kryta taškami, dva komíny v hřebeni jsou cihelné. Podsklepena je pouze malá část objektu. V jv. části jsou místnosti klenuté plackami do pasů, ostatní jsou plochostropé s podseknutými fabiony. Exteriér: Vstupní průčelí obrácené k ulici je pravidelně členěné, se vchodem uprostřed, k němuž vede krátké betonové schodiště. Vstup má hladkou pískovcovou zárubeň s obdélným ležatým nadsvětlíkem a novodobými dveřmi. V obou dvojicích krajních os jsou obdélná okna s příčníkem v horní třetině a spodní čtyřtabulkovou částí, jejich šambrány jsou ploché, s ušima ve všech rozích, přičemž 2. osa z leva je slepá. Po obou stranách vstupu jsou vysoko umístěny dvě ležatá obdélná okénka s dvoukřídlou výplní a s plochými šambránami s uchy nahoře i dole. Hlavní římsa je půlkruhově vyžlabená, podložená oblou lištou a páskem. Východní průčelí je čtyřosé, se shodným provedením okenních šambrán jako na s. fasádě. Popis zleva: 1. osa je až na horní třetinu zazděna, zbytek vyplněn hustou ortogonální kovanou mříží. 2. osa - vstup ze zahrady - hladké pískovcové ostění s ležatým nadsvětlíkem, doplněné štukovou šambránou s ušima. Dveře jsou nové, laťkové, v nadsvětlíku luxfery. Vedle dveří je novodobě proraženo úzké větrací okénko WC, pod ním plechová dvířka elektroskříně. Ke dveřím vedou 3 kamenné, obetonované stupně. 3. osa je slepá, ve 4. okno - viz s. fasáda. Nad přečnívající římsou je lichoběžný štít lemován profilovanou římsou, uprostřed pod polovalbou je ležaté okénko bez výplně, s malovaným bílým orámováním. Jižní průčelí - do zahrady je nepravidelně šestiosé, dvě osy vpravo mají větší rozestupy ( nepůvodní řešení - viz staré foto), okna i šambrány jsou shodné s hlavním průčelím. Korunní římsa je zjednodušena, chybí lišta a pásek. Západní průčelí: čtyřosé, obě krajní osy slepé, ostatní okna viz hl. průčelí.