socha Nejsvětější Trojice s Pietou

Na širokém hranolovém podstavci je umístěn vysoký hranolový sokl s profilovanou patkou a římsou, z něhož se zvedá štíhlý sloup s korintskou hlavicí. Na jeho vrcholku na oblacích sedí Bůh Otec v dlouhém rouchu splývajícím mu od pravé ruky v šikmých záhybech k levému boku, v levé ruce drží zeměouli, v pravé ruce žezlo. Nad hlavou má trojúhelníkovou kovovou pozlacenou svatozář. Pod sloupem na východní straně podstavce je umístěno sousoší Piety. Poněkud strnule sedící Panna Marie v dlouhých přepásaných šatech a s rouškou zakrývající vlasy, s pohledem upřeným vzhůru, má v klíně mezi koleny mrtvého Krista, zhrouceného v naturalistické poloze s rukama rozhozenýma přes Mariiny nohy a s hlavou zvrácenou dozadu. Má bezvousou tvář a dlouhé zvlněné vlasy. Sousoší stojí na širokém vydlážděném stupni, lemovaném kamennou balustrádou s pilířky na nárožích, ve středech stran a po stranách branky, která je na východní straně. Na pilířcích jsou postaveny velké kamenné koule.