kostel sv. Petra a Pavla

Drobná obdélná stavba s lehce odsazenou nižší plochou apsidou, s hranolovou věží nad tribunou v západním průčelí. Na jižní straně dostavěna mladší boční loď se sakristií v závěru, před západním průčelím drobná čtvercová předsíň. Střecha sedlová s kamennými štíty, na jižní straně ve spádu protažena přes dostavbu boční lodi. Na sakristii část kuželové střechy. Vstupní předsíň je zastřešena sedlově. Zdivo řádkové, převážně z pískovcových kvádrů nestejné výšky řad, některé části zdiva nesly před opravou stopy cihlově červené barvy. Po poslední opravě je kostel plně omítaný, včetně přístaveb, střecha lodi i apsidy jsou nyní taškové (před opravou na apsidě šindel), věž má plechovou natíranou krytinu báně.