náhrobek M. M. Kučerové

Na hranolovém podstavci se soklem a římsou stojí plochý obelisk, zakončený koulí. Výška asi 2,5 m. Na čelní straně pod koulí a obráceným květem rámuje šikmé strany obelisku ornament s páskou, v horní části pod "Božím okem" dvě andílčí hlavičky, na šikmé římse podstavce reliéf sv. Maří Magdaleny s naivně pojatými stromy v pozadí. Na bocích obelisku v mělkém reliéfu rozviliny, při patě tři píšťaly. Pod římsou podstavec na čelní straně, uprostřed oko z festonu, rozvěšeného volně do stran. Směrem dolů při hranách ornament, uprostřed nápis s letopočtem 1814. Sokl pokryt na zvlněné svrchní části listovcem, na svislé esovitým reliéfním motivem. Na přední straně soklu je vysekáno: František Kučera měšťan a magisterský rada komor. města Bohdanče tento Piramit na důkaz lásky zde pochované jeho nejmilejší manželky Maří Magdaleny rozené P. Jan Janišovský cís.kr. fořta kolodějského která 10.Oktob. 1814 ráno okolo 1 1/2 hodiny vzniklý oheň, na zadní straně napsáno: do nemoci padla a dne 16. Decembr.1814 ráno 11 1/2 hodiny, věku svého 27 roku stáří v Pánu zesnula a 3 maličký zanechala.