městský dům

Dvoupatrový řadový městský dům na hloubkově orientované parcele. Hlavní dvouosá fasáda je opatřena žlutým nátěrem, se kterým kontrastují bílé architektonické prvky. Přízemí je prolomena dvěma segmentově zaklenutými otvory, zasazenými do fasády hladce a nasedajícími na keramickou dlažbou obložený sokl. Pravý širší otvor se stlačeným záklenkem je opatřen novodobým výkladcem a levý užší jednokřídlými novodobými dveřmi. Nad přízemím probíhá jednoduchá parapetní římsa oken prvního patra, podložená lištou. Okna mají téměř čtvercové lištové ostění a šestitabulkové výplně. Okna druhého patra jsou výrazněji obdélná, opět šestitabulková, osazená do lištových šambrán na profilované parapetní římse. Nad okny probíhá profilovaná kordonová římsa a nad ní prostorově výrazná profilovaná korunní římsa, krytá prejzami. Na ni navazuje atikový štít, na okrajích doplněný pilastry s římsovými hlavicemi, uprostřed mezi dvěma dalšími pilastry se zvedá převýšená část štítu s trojúhelným nástavcem a s malým okénkem s plochou šambránou uprostřed. Zadní průčelí s trojúhelným štítem je z části připojeno k domu čp. 5 – resp. je součástí jeho terasy a je zakryto dvorním traktem budovy. Na zbylou část navazuje krátké dvorní křídlo a v patře novodobá dřevěná pavláčka nad vstupem na malý dvorek, oboje zastřešeno pultovými střechami s plechovou krytinou. Ve štítu je prolomeno obdélné okénko. Pravá část fasády má okrovou barevnost, levá je výrazně žlutá. Střecha sedlová, s hřebenem kolmým na průčelí, krytá eternitem. INT: pro REI nezpřístupněn, popis viz starší evidenční list nemovité památky.